با توجه به این که تعداد بسیار زیادی از سایت های جهانی و همچنین ایرانی از سیستم مدیریت محتوا وردپرس جهت راه اندازی سایت هایشان استفاده کرده اند ، چند سوال اساسی ذهن ، مدیران این سایت ها را به خودش مشغول کرده است : سایت وردپرسی خوب است یا بد ؟ وضعیت سئو سایت وردپرسی چگونه است ؟ وضعیت امنیت سایت وردپرسی چگونه است ؟ سایت وردپرسی به درد چه کسب و کارهای می خورد ؟ و …
با توجه به این که هدف ما در آقای سئو ، پرداختن به موضوعات سئو و بهینه سازی سایت است ، خیلی کوتاه به موارد مهم در مورد مزایا و معایب سایت های وردپرسی خواهیم پرداخت و به سرعت سراغ موارد مرتبط با سئو این دست از سایت ها می رویم.
وردپرس یک سیستم مدیریت محتوای کد باز است که از آن برای ایجاد وبلاگ و سایت استفاده می شود ، این سیستم در ابتدای تولد تنها یک سیستم وبلاگ نویسی بود که به مرور زمان با افزایش امکانات در ابتدا برای سایت های شخصی و شرکتی مورد استفاده قرار گرفت و امروزه به وفور دیده می شود که از آن برای سایت های فروشگاهی نیز استفاده می شود.
بزرگترین تفاوت سایت های وردپرسی با سایر سایت ها که به صورت اختصاصی برنامه نویسی می شوند در استفاده این دست از سایت ها ، از سیستم مدیریت محتوای وردپرس می باشد، در حالی که در طراحی شخصی ، سیستم مدیریت محتوا بر اساس نیازهای موجود ، طراحی می شود . به دلیل این که وردپرس کد باز است و کدهای آن در دسترس عموم می باشد ، متاسفانه از نظر امنیت در سطح بسیار پایینی نسبت به سایت هایی که به صورت شخصی برنامه نویسی می شوند ، قرار دارد که البته می توان با کمک گرفتن از یک متخصص امنیت تا حدودی ضعف های امنیتی آن را کاهش داد.
موضوع مهم دیگر در مورد وردپرس ، موضوع استفاده از قالب های آماده موجود و یا طراحی قالب اختصاصی می باشد ، به نظر می رسد طراحی قالب اختصاصی بسیار ارجحیت نسبت به استفاده از قالب های آماده داشته باشد ، زیرا در قالب های آماده به علت استفاده از افزونه های متنوع ، معمولا امنیت و سرعت سایت کاهش می یابد اما این مشکل در طراحی قالب اختصاصی وردپرس وجود ندارد.
مطلب مهم دیگری که نباید از قلم انداخت این است که هم وردپرس و هم قالب های آماده و هم افزونه های استفاده شده در سایت ، در طول یک سال حداقل 3 بار بروز رسانی می شوند ، بنابراین به یک نفر مسلط به این سیستم مدیریت محتوا و برنامه نویسی نیاز است تا در طی زمان جهت جلوگیری از اختلال در نمایش سایت ، به بروز رسانی این موارد اقدام نماید.
اما می رسیم به اصل بحث ، سئو از نظر وردپرس ، به نظر می رسد به دلیل ماهیت اصلی وردپرس که در ابتدا یک سیستم وبلاگدهی بود ، کیفیت سئو مطالب به مراتب بهتر از اغلب سایت های است که به صورت شخصی برنامه نویسی می شوند ( البته این نکته را بهتر است از قلم نندازیم که وردپرس هیچ وقت نمی تواند با سایت هایی که به صورت شخصی برنامه نویسی شدند و تمام اصول سئو و بهینه سازی را رعایت کرده اند ، رقابت کند ) و اما حالا با در نظر گرفتن مطلبی که ما در بالا گفتیم پس با استفاده از وردپرس خیالمان از سئو سایتمان راحت باشد ؟
جواب یک کلمه است : خیر – درست است که ما به امکانات خوب ، وردپرس در سئو اشاره کرده ایم اما عدم استفاده از یک کارشناس سئو حرفه ای به هنگام استفاده از این سیستم مدیریت محتوا در واقع هیچ نتیجه ای را در بر نخواهد داشت و وردپرس تنها زمانی ابزار خوبی جهت سئو است که توسط یک متخصص سئو و بهینه سازی ،سرعت سایت ، کیفیت محتوا ، لینک های داخلی و خارجی و سایر موارد مرتبط با سئو و بهینه سازی آن به صورت مرتب انجام و بروز رسانی شود. در این صورت 10 تا 30 درصد یک سایت وردپرسی می تواند از یک سایت با سیستم شخصی بهتر باشد.